Forfattere

Forfattere:

Susanne Meelbye

Jeg er født i 1955, i en lille by Jærpås, som ligger i Sverige. Jeg er datter af en svensk far og dansk mor. Da jeg er tre år, dør min far, og vi flytter til Danmark. Det var noget af et kulturchok, når man ikke forstod sproget, men det kom heldigvis siden hen.

Jeg blev mor som 18-årig. I dag har jeg to voksne børn Walther og Pia. Jeg har to børnebørn, Sara og Michelle. Jeg er født med en arvelig øjensygdom, som gør, at jeg kun har 20% syn på begge øjne. Begge mine børn har arvet øjensygdommen, som jeg beskriver i min bog ’Pigen uden Iris’. Mit barnebarn Michelle har også arvet øjensygdommen.

Jeg har arbejdet som journalist i flere år. I 2014 udkom min debutbog Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, som handler om mordet på min moster Else og de mange mystiske lighedspunkter mellem det uopklarede mord og dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, som skete blot 1½ år efter mordet på min moster.

I 2015 startede jeg Forlaget Meelbye. Jeg har skrevet bøgerne Mistænkelige Dødsfald, Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Mordet på Moster Sagen genoptaget og Pigen uden Iris, som Forlaget Meelbye udgiver som trykte bøger, lydbøger og e-bøger.

Læs mere om Susanne Meelbye

Palle Adam Vilhelm Rosenkrantz

Peter Adam Vilhelm Rosenkrantz er en dansk forfatter, der levede fra 1867-1941. Efter en konkurs i 1898 opgav han sin juridiske karriere og valgte en tilværelse som forfatter.

Palle Rosenkrantz’ samlede opus hører til samtidens største, og spænder fra romaner og drama til aktuel debat og personalhistoriske værker.

Palle Rosenkrantz slog igennem som dansk krimi-pioner med den historiske roman Mordet i Vestermarie (1902), efterfulgt af bl.a. Hvad Skovsøen gemte (1903) og Barberkniven (1907), samt novellesamlingen Privatdetektiven (1905).

Han har skrevet Et Eventyr i Natten og Første Elsker, som Forlaget Meelbye sælger som e-bog 

Læs mere om Palle Adam Vilhelm Rosenkrantz

Joachim Kattrup

Joachim Kattrup (1874-1925) var en stor personlighed, der var kendt som ”urmageren i Strands”.  Joachim Kattrup overtog sin fars urmagerbutik i 1900 og drev den frem til omkring 1915, hvor han blev forfatter.

Joachim Kattrup var hjemstavnsforfatteren, der levede hele sit liv på Mols, bortset fra et par udenlandsrejser til Amerika og Holland. Han skrev talrige artikler til aviser og blade. Derudover skrev han 11 børnebøger, mange digte og syv romaner.

Joachim Kattrup brugte både sit rigtige navn og pseudonymet Christopher Becher.

Han havde også en anden kreativ interesse, som han dyrkede ved siden af forfatterskabet. Joacim var nemlig en gudbenådet spillemand, der spillede violin – og klarinet. Et instrument han selv havde drejet. Han skrev viser til musikken, som han selv komponerede.

Forlaget Meelbye har udgivet En Stenalderdreng af Joachim Kattrup som e-bog

Læs mere om Joachim Kattrup

Bertha Holst

Bertha Holst levede fra 1881-1929 og var en dansk forfatter af børne- og ungdomsbøger, hvoraf flere byggede på hendes egne erfaringer fra ophold på børnehjem og som adoptivbarn, bl.a. den i samtiden meget læste Bitten (1910).

Bertha Holst var født Hall og datter af en norsk far og en svensk mor. Forældrene var ikke gift, og Bertha Holst tilbragte sine første år på et børnehjem i København. Som fireårig blev hun adopteret af godsforvalteren på den vestfynske herregård Wedellsborg og hans hustru, en søster til forfatteren Herman Bang.

Stor udbredelse fik også hendes første børnebog, Tvillingerne (1908). Berta Holsts bøger er præget af stor indlevelse og autenticitet og hæver sig i litterær kvalitet betydeligt over størstedelen af samtidens ungpigebøger.

Forlaget Meelbye har udgivet Blindebuk og Inger Margrethe af Bertha Holst som e-bog

Læs mere om Bertha Holst

Christian Frederik Vilhelm Gjerløv

Christian Frederik Vilhelm Gjerløv (1870-1940), forfatter og politibetjent, blev født i Nærum. Han var søn af snedkermester Axel Schmidt Gjerløv.

Christian Frederik Vilhelm Gjerløv begyndte sin karriere som skuespiller ved tidens omrejsende selskaber, men var fra 1895 til sin død tilknyttet Københavns Politi. Han blev den 21. oktober 1897 gift med Anna Marie Nielsen.

Forlaget Meelbye har udgivet Hotelrotten af Christian Frederik Vilhelm Gjerløv som e-bog

Læs mere om Christian Frederik Vilhelm Gjerløv