Om Forlaget Meelbye

Forlaget Meelbye – lille forlag, store historier

Forfatter og Journalist 

Jeg hedder Susanne Meelbye, født i 1955 i den lille by Jærpås, Skaraborgs Län i Sverige. Jeg er datter af en svensk far og en dansk mor. Da jeg var tre år, døde min far, og vi flyttede til Danmark.

Jeg blev mor som 18-årig. Mit barn nummer to var et multiallergisk barn. Det betød, at jeg måtte udsætte min drøm om at arbejde som journalist. I stedet kom jeg til at arbejde som sygehjælper. Jeg har to voksne børn, Walther på 46 år og Pia på 43 år, samt to børnebørn, Sara og Michelle.

Min karriere

I 1987 var jeg med til at starte Hadsten Lokalradio. Jeg var studievært på programmet “Din arbejdsplads” samt producerede musikprogrammer. I 1999 blev jeg ansat som Danmarks første tv-journalist med nedsat syn som studievært, og producerassistent på Århus Kanalen. I 2001 blev jeg ansat på Århus Nyheds TV, hvor jeg arbejdede som tilrettelægger, journalist og redaktionsleder.

Debut som forfatter

I 2014 udkom min debutbog ‘Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej‘. Bogen handler om det uopklarede mord på min moster Else Langkjær og dobbeltmordet på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Drab der skete i 1946 og 1948.

Eget forlag

Jeg opdagede hurtigt, at jeg gerne ville være med i hele processen fra research til færdig udgivelse. Derfor besluttede jeg i sommeren 2015 at starte mit eget lille forlag, som fik navnet Forlaget Meelbye.

Siden da har jeg kunnet føje endnu tre bøger til mit forfatterskab, nemlig Mistænkelige Dødsfald, Mordet på Moster Sagen Genoptaget og Pigen uden iris. Forlaget Meelbye udgiver bøgerne som trykte bøgerlydbøger og e-bøger.

Forlaget udgiver også bøger af andre forfattere

Samarbejdspartnere

Jeg samarbejder med ekstern redaktør, korrekturlæser og grafiker.

Lagerstyring foregår via Dafolo.

Kontakt Forlaget Meelbye

Hvis du har forslag til genoptrykning af en bog  kontakt Forlaget Meelbye